We hebben er geen omkijken naar

We hebben er geen omkijken naar

Ruim drie jaar geleden sloot Huisartsenpraktijk Frederiksoord zich aan bij Dokter&Diagnostiek. Praktijkmanager Jacco van der Weel is enthousiast: “Het is heel prettig om in de praktijk te kunnen prikken en snel de uitslag binnen te hebben, zowel voor ons als de patiënt.”

“Vanwege ons contact met Dokter& kwamen we in aanraking met de mogelijkheid tot bloedprikken. Dit vonden we een mooie toevoeging aan onze dienstverlening. De implementatie verliep heel soepel. Erg fijn, want we hadden net de praktijk overgenomen en er kwam veel op ons af. Het was heel prettig dat we op dit vlak goed werden ondersteund. De priktraining voor de medewerkers werd verzorgd en we hoefden ons niet druk te maken om al het andere dat nodig is om deze dienstverlening te kunnen aanbieden. De prikstoel en alle benodigde materialen werden verzorgd zonder dat wij daar omkijken naar hadden en het contact met de medewerkers van het laboratorium verloopt plezierig.”

Snel resultaat
“Het is ideaal dat we zelf bloed kunnen prikken. Mijn collega’s vinden het leuk om te doen: het is een mooie aanvulling op hun werk. Ook voor de patiënten is het een hele zorg minder. Hier op het platteland zijn priklocaties vaak wat verder weg. Nu kunnen patiënten in de praktijk na hun afspraak geprikt worden. Zij hoeven niet naar een andere priklocatie te reizen of te wachten tot ze daar terecht kunnen: hier kan het op elk moment. Het beoordelen en terugkoppelen gaat net zo snel als wanneer je in het ziekenhuis bloed laat prikken. Bepaalde waarden als een D-dimeer worden direct bij ons bepaald. Dit kan een verwijzing naar het ziekenhuis voorkomen.”

Consulttarief
“Ook prettig: de verrichting kun je declareren voor het consulttarief. Als praktijkeigenaar ben je bovendien nauw betrokken bij de organisatie Dokter&Diagnostiek. Als deelnemer heb je invloed op de beleidsmatige keuzes via de ledenvergaderingen. We volgen deze vergaderingen en de nieuwe ideeën van Dokter&Diagnostiek met belangstelling.”