Onze medewerkers zijn laaiend enthousiast

Onze medewerkers zijn laaiend enthousiast

Huisartsenpraktijk Dokters&Co in Terheijden sloot zich in september 2020 aan bij Dokter&Diagnostiek. Susan Kruithof – praktijkhouder en verpleegkundig specialist MSc – is blij met deze stap, en de patiënten ook. “Zij kunnen nu hier terecht: dat is prettig én makkelijk.”

“We vinden het belangrijk om zorg dicht bij huis te leveren. Er was een prikpost hier in de straat, maar die werd gesloten vanwege corona. Patiënten die bloed wilden laten prikken, moesten dat buiten het dorp laten doen. We hadden al langer de wens om meer diensten zelf aan te bieden en dit was een mooi moment. We waren een beetje huiverig voor grote groepen tegelijk. Maar de patiënten waren inmiddels gewend om binnen een bepaald tijdslot een afspraak te maken en dat werkt ook met bloedprikken. De timing was dus in meerdere opzichten ideaal.”

Laaiend enthousiast
“Onze medewerkers die nu geleerd hebben bloed te prikken, zijn laaiend enthousiast. En de patiënten vinden het fijn dat het bloedprikken nu heel laagdrempelig is, ze dagelijks bij ons terechtkunnen en de uitslag snel bekend is. Voor ons heeft het als voordeel dat we tijdens de prikafspraak meteen een afspraak maken om de uitslag te bespreken. Dat scheelt weer telefoontjes.”

Voordeel
“Of het financieel wat oplevert? Zeker! We hadden een financiële dip tijdens de lockdowns. Maar sinds we prikken, zien we een duidelijke omzetstijging. Je kunt een prikafspraak declareren en we plannen er zo’n 200 per maand, dus dat merk je zeker. De aandelenconstructie in de bv en de winstuitkering van Dokter&Diagnostiek zijn natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Bovendien bieden we PCR-testen aan, waarvan we de uitslag ook de volgende ochtend kunnen garanderen. Patiënten kunnen niet altijd meteen bij de GGD in de buurt terecht, dus dit biedt echt meerwaarde. Zij maken er dankbaar gebruik van!”