Een Q&A met onze regiomanagers

Een Q&A met onze regiomanagers

Wij gingen in gesprek met onze regiomanagers en vroegen hen onder andere wat Dokter&Diagnostiek (D&D) uniek maakt, wat de voordelen zijn en wat een samenwerking precies inhoudt.

1. Waarom zouden wij zelf bloedprikken, als er ook een prikpost om de hoek zit? Wat zijn de voordelen van samenwerken met D&D voor de patiënt, huisarts en assistenten?

Regiomanager Mieke: “Door bloedafname in eigen praktijk en door eigen assistenten te laten uitvoeren, biedt u als huisarts een complete service in de eerste lijn aan uw patiënten. Klinische chemie, microbiologie en pathologie, alles onder één dak en onafhankelijk van prikposten (die soms sluiten).”

Voordelen voor uw patiënt:

“Uw patiënt ontvangt de beste service door een vertrouwd gezicht én het eigen risico van de patiënt wordt een stuk minder zwaar belast. Dit scheelt zo 7 tot 12 euro per aanvraag.”

Voordelen voor de praktijk en assistenten:

“De praktijk ontvangt meer inkomsten en als huisarts gunt u uw werknemers meer werkplezier door taakverbreding. Assistenten worden kosteloos door ons opgeleid, gecertificeerd en krijgen hiermee een aangename uitbreiding op hun dagelijkse werkzaamheden.”

Voordelen huisarts

“Huisartsen ervaren de voordelen van ons participatiemodel.”

2. Wat houdt een samenwerking met D&D in en wat bieden wij?

Regiomanager Mieke: “Wij verzorgen in samenwerking met DVU (Eindhoven) voor meer dan 180 huisartsenpraktijken in het land de diagnostiek. Wij leiden assistenten op om bloedafnames in eigen praktijk te verrichten. Verder bieden wij:

 • Klinische Chemie, Medische Microbiologie, Pathologie, POCT-apparatuur
 • Training en Certificering van assistenten voor venapuncties en POCT-apparatuur
 • Echografie
 • Binnen vier weken operationeel
 • Benodigde materialen worden kosteloos geleverd en geplaatst
 • Uitslagen volgende ochtend 8:00u in HIS
 • Dagelijks geconditioneerd transport
 • Oproepsysteem ketenzorg patiënten
 • Nascholing, zoals DTO, webinars voor assistenten en andere medewerkers
 • Direct contact met klinisch chemicus en arts-microbioloog
 • Maatwerk voor iedere praktijk, persoonlijke service en korte lijnen
 • Kant-en-klare communicatiemiddelen richting patiënten
 • Meer inkomsten voor de praktijk
 • Uniek participatiemodel voor de huisarts

Wij begrijpen dat het een best een spannende stap kan zijn, maar met onze jarenlange ervaring van opleiden, begeleiden en adviseren garanderen we 100% kans van slagen!”

3. Moet ik een nieuwe assistente aannemen als ik start met bloedprikken in eigen praktijk?

Regiomanager Thea: “In de praktijk blijkt dat er zelden een extra assistente moet worden aangenomen. Vaak kan dit met het bestaande team.” Iedere praktijk is anders en wij kunnen daar maatwerkadvies op geven.

4. Aan welke tijdsinvestering moet ik denken voor de assistenten?

Regiomanager Mieke: “Dat is afhankelijk van de grootte van de praktijk. Een normpraktijk mag rekenen op gemiddeld 2,5 uur per week bloed prikken. De bezetting van de assistenten bepaalt of men iedere dag een uur prikt, of dat de uren bijvoorbeeld over drie dagen verdeeld worden. De prikmomenten zijn te plannen op ieder moment van de dag, zelfs ‘s middags of ‘s avonds. Uiteraard mag u op onze begeleiding en advies rekenen.”

5. Wat kost starten met laboratoriumdiagnostiek in de praktijk ons?

Regiomanager Thea: “Aan starten met bloedprikken in eigen praktijk via Dokter&Diagnostiek zijn geen kosten verbonden.”

6. Waarin onderscheidt D&D zich van andere laboratoria?

Regiomanager Thea: “Het voornaamste verschil zit hem in het feit dat wij geen uitgebreid kostenapparaat achter ons hebben. Hierdoor zijn de kosten lager, ook voor de patiënt. Hiernaast bieden wij een uniek participatiemodel aan onze huisartsen. Dit houdt in: volledige transparantie in onze organisatie, meedenken en delen in de winst.”

7. Waarom brengt D&D de zorgkosten omlaag?

Regiomanager Coen: “D&D vindt dat laboratoriumdiagnostiek heel efficiënt kan worden aangeboden. De assistente prikt bloed en zorgt dat de microbiologische monsters en pathologie samples verzendklaar zijn. Wij zorgen voor vervoer naar het lab waar we mee samenwerken en de uitslagen in de HIS-systemen van de aangesloten artsen. Zo hoeven we geen kosten te maken aan huur van prikposten met bijbehorend personeel en een geheel eigen lab met al het personeel dat daar weer bij nodig is. We hebben geen onnodige tussenlagen van managers en groepshoofden, maar een klein, zelfstandig opererend team. Dit zorgt ervoor dat wij geen hoge laboratorium- en ordertarieven hoeven te rekenen naar de patiënten die onderzoek laten doen bij huisartsen die met ons samenwerken.”

8. Wat bieden jullie naast diagnostiek nog meer aan?

Regiomanager Coen: “Wij bieden uitgebreide operationele en zakelijke service. Uw relatiebeheerder staat 24/7 klaar voor vragen van assistentes over uitslagen, aanvragen, enzovoort. Onze regiomanager zorgt dat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de markt en is contactpersoon voor alle zakelijke vragen. Omdat we een landelijke zorgaanbieder zijn, hebben we in de loop der jaren veel kennis vergaard binnen de huisartsenbranche. Deze kennis delen we graag!”

Samen met partners bieden wij nog volgende diensten aan:

Heeft u een andere vraag over eerstelijnsdiagnostiek aanbieden in de praktijk? Neem dan contact op met een van onze regiomanagers.

Naar de website van Dokter&Diagnostiek →

Vul hieronder uw gegevens en e-mailadres in en ontvang de uitslag direct per mail. Vul hiernaast uw gegevens en e-mailadres in en ontvang de uitslag direct per mail.

In onze praktijk zijn patiënten ingeschreven

Wij willen/of prikken al dagen per week

Vul hier je e-mailadres in:

Vul hier je praktijknaam in:

Bedankt voor het invullen. U ontvangt binnen enkele minuten de uitslag. Mocht u niets hebben ontvangen, controleer dan ook uw spammap.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten?