Bloedprikken? Dat kan bij uw huisartsenpraktijk!

Goed nieuws: uw huisarts biedt u sinds kort de mogelijkheid om bloed te laten prikken in uw eigen huisartsenpraktijk. Dit kan binnen de openingstijden van uw eigen praktijk. U hoeft dan niet meer naar een prikpost of ziekenhuis voor bloedafname. De doktersassistent(e) doet dat nu namelijk zelf.

Het voordeel van bloedprikken bij uw eigen huisartsenpraktijk:

  • U hoeft niet meer naar een prikpost voor bloedafname
  • U wordt geprikt door een bekend gezicht
  • Uw huisarts en u hebben sneller inzicht in uw ziektebeeld
  • U heeft minder kosten, door lagere belasting van uw eigen risico

Bloedprikken en sneltesten bij uw huisarts

U kunt nu direct na een consult bloed laten prikken bij uw eigen huisartsenpraktijk. Dit bespaart u veel tijd en moeite. Bovendien wordt dit gedaan in een voor u vertrouwde omgeving en door een assistent die u misschien al (goed) kent. Naast bloedafname biedt uw huisartsenpraktijk ook de mogelijkheid om andere onderzoeken te laten uitvoeren, zoals sneltesten bij hoestklachten of urineonderzoek.

Goedkoper voor u

Omdat bloedprikken via uw huisarts goedkoper is dan via een prikpost, is de rekening die u ontvangt ook lager. De kosten voor bloedprikken via uw huisarts gaan – net als bloedprikken bij een prikpost – van uw eigen risico af.

Uitslag sneller bekend

Omdat u meteen geprikt kunt worden in de praktijk, heeft de huisarts sneller inzicht in uw ziektebeeld en kan hij u hier (indien nodig) snel over informeren. De uitslag is in 98 procent van de gevallen de volgende ochtend al bij de huisarts binnen. Uw huisarts zal contact met u opnemen na analyse van de uitslag.